1 Nisan 2017 Cumartesi

Bioderma Sebium Pore Refiner Gözenek Belirginliğini Azaltıcı Bakım Kremi

Cilt tipi kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur. Her cilt tipinin de hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır. Kuru ciltler, sivilce ve akne gibi sorunlar kolay kolay yaşamazken kuruluk, tahriş, gerginlik gibi sorunları da sürekli yaşamaktadır. Yağlı, aşırı yağlı ve karma ciltler ise ciltte salgılanan aşırı yağdan dolayı gözenek tıkanması, sivilce, akne, siyah nokta gibi durumlar ile baş etmek zorundadır fakat cildin yağlı olmasından kaynaklı olarak cilt yaşlanması daha geç meydana gelebilmektedir. Yağlı ve karma ciltler diğer cilt tiplerine göre daha büyük gözeneklere sahip oldukları için gözeneklere yağ ve kir birikmesi daha kolay olmaktadır. Ayrıca ciltteki yağ salgılanmasının fazlalığından dolayı sebum dengesi korunmamakta ve ciltte parlamaya sebep olmaktadır. Yağlı cilt problemi genellikle 20’ li yaşlarda ve ergenlik dönemlerinde görülse de bu cilt tipine sürekli olarak sahip olanlar da bulunmaktadır. Gözeneklerin tıkanmasını engellemek, gözenekleri sıkılaştırmak, sivilce, akne ve siyah nokta oluşumuna engel olmak, ciltte ki yağa bağlı parlamayı gidermek için cildi çok iyi temizlemeli ve bakım yapılmalıdır. Tüm bu sorunların en büyük sebebi cildin ihtiyacı olandan çok daha yağ salgılaması ve yağlı ciltlerinde diğer cilt tiplerine göre daha büyük olan gözeneklerinin bu yağ ve kir ile daha çabuk dolmasıdır. Gözeneklere dolan yağ ve kir iyice temizlenmez ise sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt problemlerin sebebi olan bakterilerin üremesine fırsat verilmiş olmaktadır. Cilt temizliği ve ihtiyacı olan bakımı yapmak oldukça önemlidir. Temizlik ve bakım konusunda da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar cilt tipine uygun temizleme jeli, bakım kremi, tonik, ölü deri temizleme ürünleri, cildi daha fazla yağlandırmayacak hafif nemlendiriciler, yağsız güneş koruyucular gibi ürünler son derece titizlik ile içerikleri de göz önüne alınarak seçilmeli ve kullanılmaya başlanmalıdır. Unutulmaması gereken bir noktada cilt ne kadar yağlı olursa olsun, bu cildin nemli olduğu anlamına gelmemektedir. Bu yüzden de daha fazla yağlanmasına imkan vermeyecek hafif nemlendirici bakım ürünleri kullanmak oldukça önemli bir noktadır.



Bioderma Sebium Pore Refiner Gözenek Belirginliğini Azaltıcı Bakım Kremi; yağlı, aşırı yağlı ve karma ciltler için özel olarak geliştirilmiş cilt bakım ürünüdür. Yağlı ciltlerde oldukça belirgin ve büyük olan gözeneklerin temizlenmesi ve sıkılaştırılması için geliştirilmiştir. Gözeneklerin belirginliğini azaltırken boyutlarını da küçültmektedir. Ayrıca cildin fazla yağını yatıştırıcı etkisi de vardır. 


Bioderma Sebium Pore  Refiner Gözenek Belirginliğini Azaltıcı Bakım Kremi Özellikleri
  • Cilt dengesinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.
  • Yağlı ciltlerin sahip olduğu büyük gözeneklerin temizlenmesine, belirginliklerinin hafifletilmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.
  • İçeriğindeki matlaştırıcı pudra sayesinde aşırı sebum üretiminden dolayı kaynaklanan parlamayı giderirken, sebumu da emmektedir.
  • Patentli Bioderma formülü olan Fluidactiv sayesinde ciltte yağlanmaya sebep olan aşırı sebum üretimini engellemeye yardımcı olurken aynı zamanda da sebum kalitesinin artmasına yardımcı olmaktadır.
  • Cildi kir ve yağdan arındırırken gözenekleri de sivilce, akne, siyah nokta gibi olumsuzlukların oluşmasına sebep veren kir, yağ ve bakterilerden temizlemektedir.
  • Hafif ve akışkan formülde olması sayesinde cilt tarafından kolaylıkla emilmekte ve rahatsız edici bir his ve görüntü oluşturmamaktadır.
  • Makyaj bazı olarak da kullanılabilmektedir.



Bioderma Sebium Pore Refiner Gözenek Belirginliğini Azaltıcı Bakım Kremi Kullanımı

  • Cilt temizleme işlemi gerçekleştikten sonra veya temiz cilde cilt yağlı ise tüm cilde, karma ise sadece T – bölgesine günde 1 – 2 kez kullanılabilmektedir.
  • Hafif ve çabuk emilen formülü sayesinde makyajdan önce kullanıma da uygundur.

Durulama gerekmemektedir. Kadın ve erkeklerin kullanımı için uygundur. Ürün 30 ml’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)