26 Eylül 2012 Çarşamba

Nasıl Parfüm Seçmeliyiz ?

Uzun zamandır kullandığım ve kullanmaktan sıkılmadığım ama çevremdekilerin artık sıkıldıkları bi vazgeçilmezim var. Chanel Chance. İlk sıktığımdaki kokusu daha sonra kaldıkça güzelleşen buram buram kokusu beni çok etkiliyor.Hele bi de dolabın kapısını açınca esen kokusu,ondan hiç bahsetmeyeyim :) Parfümüm bitmesine yakın,evet artık farklı bi kokuya geçiş yapacam,artık değiştirmeliyim diye karar alsam da parfüm almaya karar verince bu iş değişiyor.
- yok ya ben yine aynısı alayım diyorum, derken vazgeçemiyorum.. Bu arada Avonun parfümlerinden bazılarını da beğenirim ve şu ana kadar kullandıklarımın çoğu kalıcılığıyla benden sınıfı geçti. Bu arada Chanel ile Avondan kullandığım Wish of Love parfümünün benzerliğine dikkat etmişmiydiniz? :) Koku ve kalıcılık olarak ikisini de beğeniyorum,herkese tavsiye ederim!












Bu arada parfüm satın alırken dikkat etmemiz gereken 2 önemli madde var size onlardan bahsetmek istiyorum.Eminim bi parfümü aldıktan sonra kalıcılığından şikayet ettiğiniz olmuştur.Eğer nasıl seçmemiz gerektiği hakkında bilgi sahibi olursak ve bilinçli bir şekilde alırsak bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum :)

Şimdi bakalım dikkat etmemiz gereken maddeler neymiş ?


1- Koku cinsinin teninize uygun olmasıdır. Aksi taktirde koku teninizden hemen uçup gider, kalıcı olmaz.

ÖNEMİ: Eğer koku cinsi ten rengi ve cinsinize (ÖRN: beyaz ten: fresh kokular kullanmalıdır, buğday ten: floral kokular kullanmalıdır, esmer ten: şekerli ve floral kokuları tercih etmelidir)

Bu durum sadece ten rengi değil ten cinsi ile de ilgilidir. Kuru, normal, yağlı ciltlerde parfüm farklı kalıcılık süreleri gösterir. Kuru ciltler parfüm yağını emer dolayısıyla parfüm kalıcılık göstermez, bu yüzden EDP parfümleri tercih etmelidirler, normal ciltler EDT ve EDP parfümleri diledikleri sıklıkla kullanabilirler koku kalıcılığı ürünün özelliği ne kadarsa o kadar kalıcıdır, yağlı ciltlerde parfüm kalıcı olmaz, yağlı ciltlere EDP parfümler önerilir.



2- Kokuyu vücudunuzun en sıcak bölgelerine sıkmanız gerekir çünkü kan dolaşımının en hızlı ve en fazla olduğu bölgelerdir, dolayısıyla parfümün en kalıcı olduğu bölgeler bu bölgeler olur, genellikle kol içi (bilek değil), ense, göğüs arası bölgelerine sıkılan parfüm kalıcılık gösterir.

Sevgiler :)


3 yorum:

  1. tam bir parfüm hastasıyım sıradaki kullanacağım parfüm ise coco chanel ve lolita lempicka kokuları harikaaaa,bunlarda benim tavsiyelerim olmuş olsun şekerim:)meyveli,şekerli kokularada bayılıyorum:)tavsiyelerin içinde teşekkürler,ha buarada avonun bu paylaştığın parfümüde evet çok şeker bir kokusu var,çoğu kullanıcıdan tam not almış bir parfüm:)

    YanıtlaSil
  2. kokuların efendisi olaRak katılıyorumm aynen oyle hangısını begendıysem ımm harıka dedıysekk onu kullanmalıyız oldugumuz bıttıgımız bır kokuda olması şartlar arasında :D
    ornegın tenm beyaz vanılya kokusu bende adeta butunlesıyor kalıyoR şekerli meyvemsi degılde odunsu baharat tarzı kokuları çok sevıyorE....

    YanıtlaSil
  3. 2. parfümden bende var :o

    YanıtlaSil

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)